Balansen

PSYCH-K maakt gebruik van ‘balansen’ om de gewenste verandering tot stand te brengen.
Er zijn verschillende soorten balansen, afhankelijk van het doel dat gesteld is.

Om de balans te doen krijg je duidelijke en eenvoudige instructies om een bepaalde beweging uit te voeren of een ‘hele breinhouding’ aan te nemen en/of je aandacht te richten op een bepaalde plek, gevoel of overtuiging.

Balans voor Nieuwe Richting en de Oplossingsbalans
Deze twee kunnen worden ingezet bij stress, trauma en het transformeren van overtuigingen.

Kernovertuigingenbalans
Bij deze balans kijken we naar 13 paar tegengestelde overtuigingen, die samen het ‘fundament’ vormen van een hoop andere overtuigingen. Bijvoorbeeld:
Ik kan – Ik kan niet
Ik wil leven – Ik wil sterven
Ik hou van mezelf – Ik haat mezelf,
Ik verdien het gelukkig te zijn – Ik verdien het ongelukkig te zijn, enz.
Deze balans is erg zinvol om te doen als je bijvoorbeeld last hebt van een laag zelfbeeld, angsten, stress, burn out en faalangst. Het resultaat is een brede fundamentele verandering die effect zal hebben op verschillende levensgebieden.

Relatiebalans
Je kan een relatiebalans doen met alles en iedereen, wat/wie je maar kan benoemen. Bijvoorbeeld je partner, je kind, je ouders, geld, je bedrijf, je werkeloosheid, je ziekte, je lichaam, je potentiële klanten, je collega enz. Deze balans zorgt ervoor dat de ‘stress’ in die relatie vermindert en dat er meer begrip ontstaat. Hierdoor ontstaat ruimte voor oplossingen van problemen in die relatie.
Bij een relatiebalans met een andere persoon, hoeft de ander niet fysiek aanwezig te zijn bij de sessie.  Maar het kan wel.

Optimale Gezondheid- en Welzijnbalans
Deze balans is een efficiënte manier om onderbewuste overtuigingen, die het bereiken van optimale gezondheid in lichaam, denken en geest zouden kunnen blokkeren, te ontdekken en te veranderen.

Boodschappen en voordelen
Bij een aanhoudende klacht/ziekte/verslaving/patroon is het interessant om te onderzoeken of de klacht een boodschap voor jou bevat en/of welk voordeel dit voor je heeft waardoor je onbewust de klacht in stand houdt. Na de balans is de boodschap helder en gehoord en het voordeel op een andere manier ingevuld, waardoor de klacht kan worden losgelaten.

Allergiebalans
Met deze balans wordt nagegaan of de allergie voor een bepaalde (voedings)stof een “schijnbare” allergie is. Zo ja, dan is het (onderbewust) feitelijk een allergie op een persoon, situatie of gebeurtenis die de allergische reactie oproept. Door hiervoor overtuigingen te transformeren wordt de afweerreactie gestopt en kan de schijnbare allergie worden losgelaten.

Balans voor hechting aan het leven
In deze balans komt het ‘trauma van de geboorte’ en de ‘angst voor de dood’ aan bod. Het resultaat is dat je de nadelige invloed hiervan op je leven loslaat.

Plaatsvervanging
Als iemand niet zelf de balans kan doen, omdat deze persoon fysiek onbekwaam, fysiek niet aanwezig of te jong is, kan dit gedaan worden door een bereidwillige plaatsvervanger of door de facilitator. Het proces is gebaseerd op het creëren van een ‘verbinding’ tussen het Hoger bewustzijn van de persoon of groep die de verandering zal ervaren. Plaatsvervanging kan worden gebruikt voor vrienden, familie – inclusief geliefden die niet meer in de fysieke wereld zijn – groepen, organisaties en huisdieren.

En zo zijn er nog een aantal balansen.

N.B. Met een balans creëer je mogelijkheden. Je creëert resultaten door je acties. Met de nieuwe ondersteunende overtuigingen is het wel veel eenvoudiger de passende acties te ondernemen.