Ervaringsverhaal PSYCH-K & coaching

“Tijdens het schrijven van mijn masterscriptie liep ik tegen problemen aan en werkte ik mijzelf tegen. Ik vond het moeilijk om te beginnen, ik kon moeilijk dingen afmaken, had continu het gevoel dat het niet goed was wat ik deed. Vrij snel leidde dit ertoe dat ik dan maar niks meer deed. Deze situatie leverde mij veel stress op, ik wou immers nog steeds heel graag mijn scriptie halen!

Gelukkig wist ik dat ik bij Ida terecht kon. Zij legde mij uit dat ‘verkeerde’ overtuigingen mij in de weg zaten en dat we door middel van PSYCH-K deze overtuigingen om zouden kunnen zetten naar positieve overtuigingen. Voorafgaand aan onze sessie had Ida een balans op afstand gedaan. Daaruit bleek dat vooral de overtuigingen ‘ik ben goed zoals ik ben’ en ‘ik verwacht dat het beste gebeurt’ zwak waren, of werden overtroefd door sterke negatieve overtuigingen. Hier zijn we dus mee aan de slag gegaan.

Wat ik persoonlijk erg prettig vond, was dat Ida alles duidelijk uitlegde en veel geduld had. Ik ben iemand die altijd sterk rationeel denkt, het was voor mij een grote uitdaging om contact te krijgen met mijn gevoel. Het voelen van deze gevoelens en beschrijven waar deze in mijn lijf zitten vond ik het lastigste. Het is echter ook een belangrijk onderdeel. Gelukkig is het met haar ondersteuning gelukt om bij deze gevoelens te komen en heb ik uiteindelijk de ‘verkeerde’ overtuigingen achter mij kunnen laten!

Dit gaf mij direct een bevrijdend gevoel, er leek in een keer meer mogelijk. Ook merkte ik dat ik makkelijker beslissingen kon maken, ik verwachtte nu immers dat het beste zou gebeuren. Door mijn nieuwe overtuigingen heb ik ook kunnen erkennen dat ik een scriptie kan schrijven, maar dat ik hier wel hulp bij nodig heb. Ik heb de keuze gemaakt om het pad van mijn scriptie te veranderen, om de oude overtuigingen los te laten en mij te richten op de toekomst. De toekomst waar ik voorheen liever niet over nadacht.

De PSYCH-K sessie is voor mij zodoende erg waardevol geweest, het is voor mij een stap geweest naar een nieuwe benadering van mijn leven. Sinds de PSYCH-K sessie heb ik wekelijks contact gehad met Ida, om te evalueren en te kijken waar nog stappen gemaakt kunnen worden, dit vind ik heel erg prettig. De ‘verkeerde’ overtuigingen zijn lang aanwezig geweest en hebben gezorgd voor bepaalde patronen. De nieuwe overtuigingen hebben de weg vrij gemaakt voor een ander patroon, dit gaat echter niet in een keer. Door regelmatig te evalueren en taken op te stellen voor de volgende tijd, merk ik dat mijn patroon verandert. Deze extra steun en nazorg is voor mij erg belangrijk en maakt het PSYCH-K proces af.” Linda

Linda heeft een combinatie van PSYCH-K en coaching bij Droomversneller gevolgd.