FAQ PSYCH-K®


Veelgestelde vragen over PSYCH-K


Wat is PSYCH-K?
PSYCH-K is een unieke en directe manier om onderbewuste overtuigingen te veranderen. Overtuigingen houden oude gewoonten van gedachten en patronen in stand. Het is een simpel proces dat je helpt om met je onderbewustzijn te communiceren. Je kunt overtuigingen transformeren die je eigenwaarde, relaties, werkprestaties en zelfs je fysieke gezondheid beperken. En nog veel meer! PSYCH-K wordt doorgaans gekenmerkt als een spiritueel proces met psychologische voordelen. Terwijl ‘psych’ vaak wordt gebruikt als afkorting voor ‘psychologie’, wordt het bij PSYCH-K gebruikt als een spellingsvariant van het woord psyche, wat ‘geest’ of ‘ziel’ betekent. De ‘K’ staat voor het Engelse woord ‘Key’, wat sleutel betekent. Dus: Sleutel tot je geest.
Het algemene doel van PSYCH-K is om je geest te bevrijden van overtuigingen die je aanvaarding van jezelf als een spiritueel wezen met een menselijke ervaring beperken.

Terug naar boven


Hoe kan PSYCH-K mij helpen?
Je onderbewuste overtuigingen bepalen de grenzen van wat je kunt bereiken. Ken je het gevoel dat je in een auto rijdt waarbij één voet op het gaspedaal staat en de andere voet op de rem? De kans bestaat dat er een conflict bestaat tussen je bewuste doelen en je onderbewuste overtuigingen. Dit soort conflicten kunnen optreden in je relaties, werk, zelfbeeld, sport, gewicht, financiën en je lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Als je in een van deze gebieden problemen ondervindt, kan je contact opnemen met een PSYCH-K Facilitator voor sessies en/of zelf een workshop volgen bij een erkende PSYCH-K Instructeur.

Terug naar boven

Kan PSYCH-K mij op het werk helpen?
Ja zeker! Je kunt o.a. stress verminderen, je leidinggevende kwaliteiten verbeteren, het plezier in je werk verhogen, je sale-targets omhoog krijgen, en meer. En als je op zoek bent naar een baan kan PSYCH-K je helpen om bijvoorbeeld je goed te durven profileren, sterk in je schoenen te staan en meer zelfvertrouwen uit te stralen tijdens sollicitatiegesprekken.

Terug naar boven

Wat is een PSYCH-K Balans?
Een PSYCH-K Balans is een proces dat is ontworpen om een evenwichtige communicatie te creëren tussen beide hersenhelften van de cerebrale cortex. Deze ‘Hele Brein Houding’ is ideaal voor het herprogrammeren van het onderbewustzijn met nieuwe inspirerende en behulpzame overtuigingen, die je doelen ondersteunen in plaats van deze te blokkeren! Tevens kun je met dit proces eenvoudig en krachtig stress transformeren. Voorbeelden van balansen.

Terug naar boven

Waarin verschilt PSYCH-K van hypnose?
Hypnose plaatst autoriteit bij de therapeut, terwijl PSYCH-K gelijke of grotere autoriteit geeft aan de klant. Hypnose vereist normaal gesproken een trance staat, terwijl PSYCH-K zonder trance werkt.
Hypnose heeft normaal gesproken geen toestemmingsprotocollen. Hypnose wordt verondersteld nuttig te zijn. In PSYCH-K zijn er altijd spirituele toestemmingsprotocollen. Dit wil zeggen contact maken met je ‘Hogere Zelf’ via spiertesten. Toestemming van je Hogere Zelf zorgt ervoor dat de overtuigingsverandering in je hoogste belang is. Hiermee voorkom je dat goed bedoelde, maar misleidende doelen worden gesteld die dingen erger maken, in plaats van beter.
Bij hypnose moet de partner of klant vaak pijnlijke of intieme persoonlijke gegevens hardop verwoorden. In PSYCH-K kan deze informatie privé blijven als de partner daar de voorkeur aan geeft.
PSYCH-K is meer een samenwerkingsproces tussen partner en facilitator, meer ‘doen met’ in plaats van ‘doen aan’.
Hypnotherapeuten die ook werken met PSYCH-K, geven aan dat ze in de helft van de tijd (of minder) hetzelfde of beter resultaat bereiken met behulp van PSYCH-K in plaats van met hypnotherapie.

Terug naar boven

Waarin verschilt PSYCH-K van andere ‘zelfhulp’-methoden?
PSYCH-K verschilt op diverse manieren van andere methoden. Terwijl alle veranderingsprocessen waarde hebben, zijn er belangrijke verschillen. Veel van deze verschillen worden behandeld in hoofdstuk 7 van Rob Williams boek ‘PSYCH-K … The Missing Piece Peace In Your Life’: Het ontbrekende stuk vrede in jouw leven. Om de inhoud van hoofdstuk 7 te bekijken in het Engels op een andere website, klik op ‘The Differences That Make a Difference’

Terug naar boven

Hoe werkt PSYCH-K?
PSYCH-K is een uniek proces dat voortkomt uit jaren van hersenonderzoek en honderden sessies met individuen en groepen. Het creëert een ontvankelijke, ‘Hele Breinstaat’ die de weerstand tegen verandering in het onderbewustzijn drastisch vermindert.
Het onderbewustzijn kan worden geanalyseerd op een manier die analoog is aan een computer. PSYCH-K werkt als een soort ‘mentaal toetsenbord’ – een gebruiksvriendelijke methode om te communiceren met het onderbewustzijn die eenvoudig, direct en verifieerbaar is. Op de internationale PSYCH-K website vind je neurowetenschappelijk onderzoek over de hele breinstaat.

Terug naar boven

Hoe is PSYCH-K ontstaan?
PSYCH-K is ontwikkeld in 1988 door Robert M. Williams, MA. Het was een antwoord op zijn frustratie dat coachings- en therapeutische (gespreks)technieken, die bijna uitsluitend op ‘inzicht’ en ‘motivatie’ berusten, zelden echte en blijvende veranderingen teweeg brachten. Al bijna 30 jaar is Rob Williams bezig PSYCH-K verder te ontwikkelen en te verbeteren. Zijn achtergrond in zowel het zakenleven als in de psychotherapie zorgden voor een resultaatgerichte benadering van persoonlijke verandering. PSYCH-K werd geïnspireerd door een verscheidenheid aan processen, sommige hedendaagse en sommige oeroude processen. De processen werken met het deel van de geest dat onderbewuste heet. Het onderbewuste kan snel en gemakkelijk grote en blijvende veranderingen creëren. Dit is mogelijk omdat het onderbewuste een miljoen keer sneller informatie verwerkt dat onze bewuste geest.

Terug naar boven

Waarom heb ik nog niet eerder van PSYCH-K gehoord?
Tot 1997 was Rob Williams de enige die PSYCH-K leerde aan anderen. Nu is er een groeiend aantal Gecertificeerde Instructeurs die PSYCH-K workshops over de hele wereld geven. PSYCH-K groeit al bijna 30 jaar en wordt steeds bekender bij een groter publiek.
Het is een bewezen methode voor persoonlijke groei met een sterk spirituele component. PSYCH-K is een unieke aanpak van onderbewuste verandering van overtuigingen, die nu wordt erkend als een doorbraak in persoonlijke groei en spirituele evolutie. In de toekomst hoor je vast steeds meer over PSYCH-K!

Terug naar boven

Kan ik PSYCH-K leren uit een boek of van een video?
Het is begrijpelijk dat mensen PSYCH-K uit boeken of met behulp van dvd’s of filmpjes zouden willen leren. De PSYCH-K processen zijn echter vrij interactief en dynamisch.
Wil je het leren toepassen met jezelf of anderen dan kun je dat leren bij een gecertificeerde instructeur. Een vaardigheid leren doe je meestal niet uit een boek of van een film. Veel oefenen, trainen en aan den lijve ondervinden is de beste manier om het PSYCH-K proces aan te leren en werkelijk te snappen waar het over gaat. Een ervaren gecertificeerde instructeur helpt je daarbij. Hij of zij geeft je feedback en coacht je om het hele PSYCH-K proces zo goed mogelijk in de vingers te krijgen zodat je een deskundige PSYCH-K facilitator kunt worden.
De intensief getrainde PSYCH-K instructeurs geven regelmatig workshops.

Terug naar boven