Ervaringen

Deelnemers over Ida Kuyk

Ik voelde me al snel veilig bij Ida en dat is de grootste voorwaarde voor het kunnen loslaten en laten stromen van zowel oude als nieuwe ervaringen.

Ik vond de sessie goed en professioneel. Zo heb ik Ida ook ervaren: goed, professioneel alsook hartelijk. 

Joline

Ida weet goed wat ze doet en dat doet ze goed.

Haar grondigheid op gebied van toestemming vragen, procedures testen etc. geven mij vertrouwen dat Ida er ethisch en correct in zit en dat vind ik erg belangrijk.

Patrick

Ervaringen van klanten na sessies:

Ik heb geen gevoel van onveiligheid meer ervaren tijdens de vliegreizen.

Thema: Vliegangst. Drie sessies gedaan rondom angst, controleverlies en veiligheid. Daarna vier vliegreizen gemaakt:

 • ‘Ik ben nu relaxed voor mijn vertrek met het vliegtuig. Vroeger was ik me al weken van tevoren druk aan het maken over de reis.
 • Ik heb geen gevoel van onveiligheid meer ervaren tijdens de vliegreizen.
 • Eenmaal gesetteld in het vliegtuig kon ik echt ontspannen en dus ook genieten van het ruime filmaanbod 
 • Helemaal rustig gebleven tijdens de turbulentie. Ik vond het leuk om te merken dat ik daar het rustigst onder was van de hele familie. Ook toen ik voor het eerst alleen vloog (zonder familie) was ik totaal niet bang! Ik heb zelfs genoten van de vlucht en het feit dat ik gevlogen werd.
  Hartelijk bedankt voor de sessies! Deze hebben zeker geholpen. Ik vond het hele bijzondere, fijne ervaringen!
Janne F.

Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en ermee samen te werken i.p.v. ermee in strijd te zijn. Mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd.’

Thema: Fysieke klachten. ‘De sessies waren niet altijd makkelijk. Naar mezelf kijken was heel confronterend. Het transformeren van mijn vastgeroeste patronen was een hele klus. De hulp van Ida was daarbij van onschatbare waarde. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en ermee samen te werken i.p.v. ermee in strijd te zijn. Mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd. Ik ben hier heel erg gelukkig mee.

Connie

Niet alleen mijn rode wijn allergie is verdwenen maar ook een stukje ‘oud zeer’ is opgelost.’

Thema: ‘allergie’ voor rode wijn. ‘Een glas wijn kan ik zeker waarderen. Rode wijn was hierop de uitzondering want per direct kreeg ik flinke hoofdpijn (ook na een half glas). Ik was nieuwsgierig of PSYCH-K hierin iets voor mij kon doen. Tijdens de sessie bleek de allergie aan ‘oud zeer’ te hangen. Dat maakte het een intensieve maar bevrijdende sessie waarbij niet alleen mijn rode wijn allergie is verdwenen maar ook een stukje ‘oud zeer’ is opgelost. Ik kan nu genieten van een glas rode wijn. Ida heeft dit proces op een kundige en prettige wijze begeleid waarbij ze de juiste vragen wist te stellen.

Jeanette

De sessie heeft mij weer op mijn eigen benen gezet. Ik hoef niet meer zo te leunen op de visie van een ander.’

Thema: Onzekerheid. ‘Wanneer ik weer eens neig tot onzekerheid, komt het effect van de sessie bij me boven en denk ik: waarom zou ik het niet weten of niet kunnen, om vervolgens het gewoon te doen en mijn neiging tot perfectie los te laten. Ik wil mij niet meer zo laten bepalen door onzekerheid en twijfel. Mijn zelfvertrouwen dat ik wat kwijtgeraakt was, groeit weer aan. Ik vind fouten maken niet meer zo erg en reageer daar laconieker op. Alles met elkaar levert mijn verbeterde gedrag tijdwinst op! Al dat vruchteloze gepieker was zonde van mijn tijd.

Mieneke

Wat ik nu heb? Vertrouwen. Keuzes. Vrijheid.’

Thema: Chronischevermoeidheidssyndroom (CVS). ‘Toen ik bij Ida binnenkwam was ik sceptisch, bang en hoopvol. Sceptisch: ik moet nog zien dat dit werkt. Bang: wat nou als dit ook niet werkt? Hoopvol: misschien werkt dit wel voor mij! 
Geduldig beantwoordde Ida al mijn vragen en gaf me de ruimte om mij volop te verwonderen over PSYCH-K en LTC. Gaandeweg kreeg ik het vertrouwen dat dit werkte voor mij en ben ik van LTC de Kernmodule gaan volgen. En daarmee vielen heel veel dingen eindelijk op hun plek!
Daarna nog wat sessies met Ida gehad voor wat grote thema’s in mijn leven. Alles mocht er zijn, mijn twijfels, mijn boosheid, mijn verdriet en mijn humor. En een maand of twee na mijn eerste afspraak bij Ida hoorde ik mezelf tegen iemand zeggen: ‘Ik had chronisch vermoeidheidssyndroom’. Ik had. Hoera, ik had!!! En wat ik nu heb? Vertrouwen. Keuzes. Vrijheid. De vrijheid om keuzes te maken. En het vertrouwen dat ik goede keuzes maak. En soms nog wel een dipje. Om daar dan weer uit te komen en te kunnen genieten van wat ik heb

Annemarie

‘Ik merk in de praktijk dat ik nu een stuk relaxter ben als het gaat om de onderwerpen die we behandeld hebben’

Thema: Werkstress. ‘Het ging om drukte op het werk en verkoopactiviteiten. Ik raak er niet meer van in de stress en ik kan het gewoon accepteren als een normaal onderdeel van mijn werk. Ik heb er zelfs plezier in gekregen! Voor mij een hele verandering dus. Dat had ik niet verwacht omdat er niet inhoudelijk op in wordt gegaan, maar het werkt voor mij echt. De sessie zelf vond ik prima en eigenlijk heel ‘simpel’. Wonderlijk dat het zo’n groot effect kan hebben.

Astrid

Ervaringen workshop ABC van ontstressen: 

Ik dacht wat overkomt mij nu, is het zo eenvoudig?
Voor mij was het een eyeopener. Ik pas het ABC veel toe en heb er veel baat bij. Het is voor mij een handig hulpmiddel om rustig te worden en te blijven. Heel fijn om dit geleerd te hebben.

Ina O.

Ida legt duidelijk en prettig uit hoe het ABC werkt.
Deze workshop kan ik zeker aanbevelen.

Ik ben zeer positief over deze workshop. Het herhalen van de oefeningen werkt goed. Ik heb het sindsdien met goede afloop toegepast. 

J. ter Haar

Ik voelde dat de stress was verdwenen
Ik had in gedachten een situatie genomen die mij veel stress bezorgt. Toen ik het ABC van ontstressen had gedaan voelde ik dat de stress was verdwenen. De volgende dag heb ik de situatie in praktijk gebracht. Deze bleek veel minder stressvol te zijn. Ik gebruik deze methode nu vaker in mijn leven. De workshop heeft mij veel gebracht.

Martin C.

Op het eind voelde ik geen stress meer bij de herinneringen. De gebeurtenis riep ook geen negatieve gedachten en gevoelens meer op.
T
ijdens het ABC-proces kwamen er meer gebeurtenissen in mijn herinnering op, die samenhingen met de gekozen gebeurtenis. Op het eind voelde ik geen stress meer bij de herinneringen. De gebeurtenis riep ook geen negatieve gedachten en gevoelens meer op.

Anoniem

Klaar voor positieve verandering? Dan ben je hier aan het juiste adres.

  Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek/kennismakingssessie.
  Ik wil een persoonlijke sessie afspreken.
  Ik wil een Workshop ontstressen volgen.
  Ik wil het boek 'Jezelf Ontstressen in minder dan 5 minuten' bestellen.
  Houd mij op de hoogte van de activiteiten van Droomversneller d.m.v. nieuwsbrief en e-mails.

  Opmerkingen


  *Ik ga akkoord met het privacyreglement.(Privacyreglement)

   Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek/kennismakingssessie.
   Ik wil een persoonlijke sessie afspreken.
   Ik wil een Workshop ontstressen volgen.
   Ik wil het boek 'Jezelf Ontstressen in minder dan 5 minuten' bestellen.
   Houd mij op de hoogte van de activiteiten van Droomversneller d.m.v. nieuwsbrief en e-mails.

   Opmerkingen


   *Ik ga akkoord met het privacyreglement.(Privacyreglement)